Bülent Ecevit hakkında

Konu : Bülent Ecevit , yaşamı boyunca dürüstlüğü ön planda çıkmış bir siyasetçidir . Şairliği bile kendisinin önemini arttırmaktadır . Eşi Rahşan Ecevit , kendisinin yerine DSP başkanlığını yürütmüş sonradan Bülent Ecevit ‘e bu görevi devretmiştir . 2001 yılındaki ekonomik krizde yönetimi ekonomik krizi azaltmamıştır .

BÜLENT ECEVİT ‘ TEN HABERLER

Bülent Ecevit !!! Bir halk kahramanıydı o . Kara Oğlan demişlerdi onun için …
Kıbrıs Barış Harekatı ‘ nın 1974 ‘ te yapılmasında onun payı büyüktü . O harekat olmasaydı belki de Kıbrıs ‘ taki Türk nüfusu azalacaktı .
Necmettin Erbakan için hayalci derken gülerek şunu anlatmıştır : “ …. Erbakan ‘ a sordum . ‘ Bu kadar tankı nereden bulacağız ? Onlar için adam lazım . Bunları nereden bulacağız ? ‘ Erbakan demiştir : “ Efendim bunlar siyasette temenni maksadıyla söylenir . “
Bülent Ecevit , dürüstlüğü ile tanınmış bir politikacımızdır . Onun hayatında vergi kaçırma , hayali ihracat ,..vb. şeylerle suçlandığına tanık olamazsınız .
Şairdir kendisi … Şiir kitapları vardır onun . Rahşan Ecevit ile evlenirken şiir meraklarının uyuşması da etken olmuştur bu konuda .
Eşi Rahşan Ecevit , DSP başkanlığını bir dönem yürütmüş sonra siyasi yasağı kalkınca Bülent Ecevit ‘ e görevi devretmiştir .
2001 … 2002 ‘ deki seçimler için Ak Parti iktidara gelince “ Kendi intiharımıza imza attık ….” demiştir . 2001 ‘ deki krizde elektrikler ikide bir tasarruf diyerek kesiliyordu . O dönem çok sancılı geçti . İşten atılanlar oldu . Dolar fırladı . O dönemi dindirmek kolay olmadı .
Bülent Ecevit , 2001 ‘ deki krizi iyi yönetemedi . Ekonomik krizlerde nasıl davranılacağını iyi bilemedi kendisi .
Bir de hastalığı … Yürümekte zorluk çekiyordu . İlk defa hastanede Bakanlar Kurulu toplanmıştı .
Bir de Abdullah Öcalan ‘ ın yakalanması … Müebbet hapse mahkum oldu Abdullah Öcalan …
Bir de tikleri … Bülent Ecevit , tikli birisiydi . Yılların verdiği bunalımlar onu tikli yapmıştı .
2001 ‘ de iktidara DSP % 23 gibi bir oyla gelince bir koalisyon kurulması zorunlu olmuştu . MHP ve ANAP  bu koalisyona evet dediler .
ANAP , sonradan kendisini fesh etti .
DSP ‘ nin başında Masum Türker duruyor .
MHP ise hâlâ Devlet Bahçeli ile yürüyor . Devlet Bahçeli görevi bırakıyorum dedi ama tabanı buna razı olmadı .
2002 ‘ den beri Ak Parti iktidarı var . 12 Haziran 2011 seçimlerinde % 50 oy oranı ile yeniden iktidara geldi kendisi .
Bülent Ecevit çoktan Allah ‘ ın rahmetine kavuştu . Eşi Rahşan Ecevit de yaşıyor hâlâ . CHP ‘ nin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu ‘ nun seçiminde kendisini desteklemişti Rahşan Ecevit .
11 Şub. 12
Yazan : Tarık Tümlü adlı bir cengaver .




Yorum Gönder

0 Yorumlar