Konu : İletişim , günlük hayatımızdaki etkileşimlerin hepsini kapsayan bir özelliğe ve öneme sahiptir . İletişimde ad koyma , genelleme ve değişkenlik simgesel dilin özelliklerinden yararlanmayı gerektirir . Elimizde tuttuğumuz bir karanfil bile bir semboldür ve bir anlamı yansıttığı için iletişimde yerini alır .
İLETİŞİMDE BİLİNMESİ GEREKENLER
İletişim , insanlarla sınırlı bir tanıma ulaştığımızda bireylerin semboller aracılığıyla düşüncelerini , duygularını , bilgilerini paylaşma süreci olarak tanımlanabilmektedir .
İletişimde sembol , örneğin şu an kullandığım kelimeler birer işaret olarak tanımlanabilir . Elimizde tuttuğumuz bir karanfil bile bir anlam taşıdığı için bir semboldür ve iletişim bakımından öneme sahiptir .
İletişimde ad koyma , değişkenlik ve genelleme 3 ayrı özelliktir .
Ad koyma : Her şeyin bir adı olduğunu öğrenmedir .
Değişkenlik : Farklı simgelerden yararlanabilme özelliğidir .
Genelleme : Benzer özelliklerden yola çıkarak soyutlama yapma ve benzer noktalara ulaşmadır .
Günlük hayatımızda iletişim denilince cep telefonları , TV , radyo , sinema , gazeteler ,..vb. birçok şey aklımıza gelir . Yüz yüze iletişimde pek çok şey öğrenme olanağımız da her zaman mevcuttur .
Duygusal dil , duygusal tepkiler aktarmaya ve duygusal tepkiler elde etmeye yarayan dildir . Önerme dili ise yargılarımızı ve değerlendirmelerimizi aktaran dildir . Önerme dilinde bile duygusal dile ait bir iz bulunabilmektedir .
İletişim , davranışlarda benzerlikler oluşturmaya da yarar . Kültür , insanın doğayla kurduğu iletişim sonucu elde ettiği maddi ve manevi bütün değerleri kapsar .
İletişim kurmak , hayatın akışını belirleyen bir öneme sahiptir .
18.05.2012 02:58
Yazan : Tarık Tümlü adlı bir sevdalı .
E – postam : dussunce@yahoo.com
0 Yorumlar