Hayaller hayaller ve hayaller Emine'yi düşünmek istiyorum ama Cemile aklıma geliyor. Seninle evlenemem ben berbat durumdayım arkamda bir dul birakamam



Kalkması için çok erkendi saat. Düşlere dalarak uzattı yata­ğında kalmayı. Bir gün önce, av dönüşü ağaç köprüden geçerken gördüğü o çıplak ayaklı kızı hatırladı. Dünkü gibi gülümsedi hatır­layınca. Çabuk buldu çıkardı kim olduğunu. Rüyasının gerisini gö­rüyor gibiydi.

 O kız çıksa gelse yatağına? Gelmedi kız! Aklından geçtiği yerde, köpeğinin kundurasını götürüp verdiği yerde kaldı, eğildi kundurasını giydi, doğrulunca rüyadaki görünüşünü aldı, sırtını döndü, yürüdü. Kurduğu düş koptu. Ardından yine Cemile ... Hayır, evlenemezdi. Evlenilebilecek güvenli günler değildi yaşa­ dıkları. Bir gün Cemile ile karşılaşırlarsa, "Nerelerde kaldın, niye beni aramadın, almadın?" diye soracak olursa, söyleyecekti nede­nini: "Rahat değilim ben, güvenli değilim! Bu güç günleri kazasız geçirebileceğime güvenim yok! Mutlu olmak umutlarımı yitirdim, seni mutlu edemeyeceğimi bile bile ... Anlıyorsun değil mi? .. Arkamdan dul kalacağın aklıma geldikçe ... " Düşlerinin ardı kesilince, o karabasanli rüyadan uyandığı sıra­ da duyduğu yürek çöküntüsüne kapıldı yeniden. 

Görce'de geçirdi­ği üçüncü gecenin sabahıydı. Akşama kadar ne yapacağını, nerede, nasıl vakit geçireceğini bilmediği uzun saatler vardı önünde. Daha önceki gelişlerinde en az bir hafta kalırdı teyzesinin evinde. Çok­ tandır o eski Zülfikar değildi. Dağılmistı hayatı. Dertleri, sorunlanri" (Necati Cumalı Viran Dağlar Makedonya)

Türkçe,Necati Cumalı, Viran Dağlar, bayramcigerli.blogspot.com,
Roman ve Hikayeler,Bayram Cigerli, Makedonya,

Yorum Gönder

0 Yorumlar