Müslüm Gürses , sadeliği neden tercih ediyor ?

Konu : Müslüm Gürses , sadeliği neden tercih ediyor ?

MÜSLÜM BABA İLE BİRLİKTE


Müslüm Gürses kimdir ? Bunu , onu tanıyanlar çok iyi bilirler .
O bir ekoldür . Bunu , onu tanıyanlar elbette bilirler .
Babasını terk etmiş fakat onu unutmamıştır . Ne demek bu ? Babası , Müslüm Gürses için “ İyi bir evlattır . “ diyor . Müslüm Gürses , babasını fazla sevmiyor . Ama ona düzenli olarak nafaka gönderiyor . Ailevi bir meseleden ötürü maalesef  baba oğul araları iyi değil .
“ Müslüm Baba “ derler ona . Niye acaba ? Onun çok sempatik biri olduğuna inanmış insanlar böyle düşünüyorlar .
Müslüm Gürses , eşiyle arasında bir problem pek yaşamamıştır . En azından basından böyle bir şey duymadım . Bir gün bir röportajda kendisine şöyle sorulmuştu : “ Eşinizle nasıl geçiniyorsunuz ? “ Cevap şöyle oldu : “ Nasıl olacak tabii ki sevgi ve saygı ile .” Demek ki Müslüm Baba , hayatta değer verdiği insanlara böyle davranıyor .
“ Dünya tersine dönse vazgeçmem … “ diye giden bir şarkıyı söylemiş biri o .
Evet ; o , hayattan vazgeçmiyor …

Müslüm Gürses , hayatta fazla bir kavgası olan biri değil .
Kendisinin sevmediğim yönü şu idi : “ Konserlerinde kendilerini kesen insanlar vardı . “ Müslüm Baba , “ Yapmayın , yanlıştır . “ demedi . Ama şunu ekleyeyim ki şu anda o tür hareketler konserlerinde görülen bir şey değil .
Kendisi , şov programlar yaptı . Yunus Bülbül ile şarkı şov programları yaptı . Ben açıkçası o programları çok sık seyretmiş değilim . Ama kendisinin hayran kitlesi için iyi bir buluşma noktası idi o programlar .
Benim anlamadığım şey şudur : “ Neden konuşurken sözlerini çok iyi telaffuz edemiyor ? “ Yani diksiyonunu neden ilerletmiyor ? Halbuki o , diksiyon konusunda başkalarına ders verebilecek biri olmalı , öyle değil mi ?
Müslüm Gürses , hayata karşı olumlu bakabilen biri . Çünkü bunca yıldır hayranlarıyla buluşabiliyor ve hâlâ ayakta .
Kendisinin çıkardığı bir albüm vardı . Ve Tarkan ın “ İkimizin yerine “ şarkısını da söylemişti . “ Sen üzülme , gülüm incinme / Canımın içi iki gözüm sakın küsme / Bana hediye bırak bütün kederleri / Ben ağlarım ikimizin yerine … “ diye giden bir şarkıydı o .
Son çıkardığı albümlerini hayranları tatmin edici bulmamıştı . Çünkü arabesk söylememişti o albümlerde . Bir kısım hayranlarına göre yaptığı albümler “ entelce “ idi .
Müslüm Gürses için aslında yazılacak çok şey var . Şarkılarının çok sıkı bir takipçisi değilim . Yani bir Müslüm Gürses fanatiği değilim . Ama yaptıklarını takdir edebilen biriyim .
Müslüm Gürses , entel bulunan albümlerini eleştirenlere “ Entel olmak kötü bir şey mi ? “ diyordu .
Arabeskte ekol olmuş isimler vardır : “ Orhan Gencebay , Ferdi Tayfur , ….vb . “ Müslüm Gürses de Hakan Taşıyan gibi takipçileriyle ekol olabilmiş biri .
Kendisini basında aşk dedikodularıyla göremiyorum . Halbuki başka bir pop yıldızı olsaydı durum böyle olmazdı .
Müslüm Baba nın , eleştirmeye değer bulduğum noktaları elbette var . Şu ana kadar bu yazıda yazdıklarım bu noktalar arasında sayılabilir .

30.12.2008 23:44
E postam : dussunce@yahoo.com
Yazan : Tarık Tümlü adlı bir magazinci .

Yorum Gönder

0 Yorumlar