Cemile Cemile Cemile neden evlenmiyorsun?



Oda kapısına kaydı bakışları. Yorganın altında, gövdesini sa­ran sıcaklığın hatırlattığını, hatırlamanın ardından kimi beklediğini duydu. Gözleri, kapalı oda kapısına takılmış bekliyordu. Ne gün ışığı ne de serinletici rüzgar! Tanıyordu artık o sesi kimin fısıldadı­ ğını. Yıllarca önce Biliste'de, böyle gözlerini yeni açtığı bir sabah, yastığına dağılan saçları, başını döndüren kokusuyla, yatağında, yanıbaşında bulmuştu onu. Düşünmeden, yüksek sesle adı fırladı dudaklarından: "Cemile!" Arada bir hatırlardı Cemile'yi. Gençliğinin o başıboş hızlı ya­şayışı içinde, neden kollarına aldığı, daha çok düşüp kalktığı ka­dınlardan birini değil de Cemile'yi? Neden' kadınlardan uzak kal­dığı üç beş gün sonunda, geceleri uykuları kaçınca ya da sabahlari gövdesinin alt yanı ısınmış sevişme isteğiyle uyanınca, aklına ilk gelen kadın hep Cemile oluyordu?

 Evlilik oynadıkları o sabah, babasıyla Goriçka'ya dönerken, en geç bir hafta sonra Biliste'ye geri gelmek vardı aklında. Ancak babasıyla birlikte gelebilirdi o yaşta Biliste'ye. O hafta Goriçka'da babasının gizli ilişkisini öğrenip de küskünlük çıkarmasa ... 

Selanik 'ten döndükten sonra, at üstünde köy köy, orada bura­da dolaştığı günlerde, sık sık Biliste'ye gitmeyi geçirdi aklından. Görce'den atla bir saat bir çeyrek ötedeydi Biliste. Bugün kalksa, gitse? .. Biliyordu ki gidemeyecekti yine. On dokuzuna girmiş ol­malıydı Cemile!

 Çok güzel bir genç kız olduğunu duyuyordu adı geçtikçe. Çok güzel bir genç kızın on dokuzuna kadar evlenmeme­si gecikme sayılırdı. İsteyenlerini hep geri çevirdiği söyleniyordu. Ne bekliyordu, kimi bekliyordu evlenmek için? Daha bu soruyu aklından geçirirken biliyordu sorunun karşılığını. Kendisiydi bek­lediği. Karşılıksız olamazdı duyduğu özlem, duyduğu duygular. O" (Necati Cumalı Viran Dağlar Makedonya)

Türkçe,Necati Cumalı, Viran Dağlar, bayramcigerli.blogspot.com,
Roman ve Hikayeler,Bayram Cigerli, Makedonya,

Yorum Gönder

0 Yorumlar