Aşk açısının en iyi ilacı mantık evliliği boşver kalp 💓 çarpmasını



Tutunacak aradığı daldı teyzesinin önerisi.
 Sabiha Hanım: - Görmüşsün zaten, dedi, hem öyle pek uzaktan değil! 
- Ne zaman?
 Deredeki karşılaşmayı anlattı: - Geçen gelişinde, derede ayaklarını serinletirken 

 ZÜlfikar, tıpkı o gün, köprünün üstünden Emine'ye güldüğü gibi güldü. Hatırladığı kadar eli yüzü düzgün bir kızdı. Yine de en küçük bir kıpırtı uyandırmıyordu yüreğinde. ,.. 

Peki ! dedi boyun eğerek. . Tam bir boyun eğmeydi razı oluşu. Çok güçlü bir önseziyle, o anda çok iyi anladı ki "peki" derken kımıldamayan yüreği, hep öy­le kımıltısız, kapalı kalacaktı Emine'ye. 

Emine çok güzel, çok alımlı, güvenilir bir kız olabilirdi, ama tek kusuru vardı: Birbirleri için yaratılmamışlardı.

 Zülfikar'ın yeni bir gönül serüvenine kapılmasını önlemek is­teyen Rıza Bey'le .Saliha Hanım. çabuk tuttular ellerini. Hemen o gün komşularına görücü gelecekleri haberi gönderildi. 

Ertesi gün, Saliha Hanım'la Sabiha Hanım, Emine'yi Zülfikar'a istemeye git­tiler. Söz eylül başlarında kesildi. Düğünün kasım girerken yapıl­ması kararlaştırıldı. 

Hikmet Bey bir süredir karısı, çocuklarıyla Uçana'daki konakta yaşıyordu. Özellikle akşam yemeklerinde ko­nakta aile bir araya gelir, yemek toplu yenirdi. 

Zülfikar, hiç sevme­diği Hikmet Bey'le bir araya gelmemek için hemen her akşam dostlarıyla buluşarak dışarda yiyordu yemeklerini. Karısını Hik­met Bey'le bir çatı altında yaşatmak istemedi. Goriçka'daki konak Naile Hanım'ın ölümünden sonra hep kapalı kalmıştı.

 Düğünden önce onarıldı, boyandı, yeni evliler için hazırlandı. Düğün karar­laştırıldığı gibi kasımın ilk haftası içinde yapıldı. Dört gün dört ge­ce sürdü. Görce'de başladı. Üçüncü gün Uçana'ya geçti. Dördüncü gün, Emine, Goriçka'da gerdeğe girdi." (Necati Cumalı Viran Dağlar Makedonya)

Türkçe,Necati Cumalı, Viran Dağlar, bayramcigerli.blogspot.com,
Roman ve Hikayeler,Bayram Cigerli, Makedonya,

Yorum Gönder

0 Yorumlar