Bir kadınla asla tartışma özellikle eşinle hep sen haklısın de çünkü tartisirsan haksız olan hep sen olursun



"Allah seni inandırsın öksürmeye korkarım yanında. Öksür­düm mü hemen biner dalıma. Böyledir bu kadınlar bre Zülfi­ kar'ım. Ordan burdan karıştırır, bulur bir ucunu, söz geçirmeye kalkarlar kocalarına! 

Evlenince aklında tut bu sözümü! Keyfi artmıştı. Yeni bir yarım sigara taktı ağızlığına, yaktı: 

- Evlenince, hep peki de, haklısın de karına, yine kendi bildi­ğini yap! Sakın karşı çıkmaya, tartışmaya kalkma, haklı çıkamaz­sın. 

Teyzesi, bir tepsi içinde, çaydanlık, bardaklar, yumurta sabanı ile göründü. Celil Bey, kaşlarını kaldırarak, sus, ses etme anlamlina bir işaret yaptı Zülfikar'a. 

Sabiha Hanım'ın duyacağı bir sesle konuyu değiştirdi:

 - Ne çok sever bu teyzen seni bre Zülfikar'ım! 
- Ben de teyzemi severim.
 - Beni?
 - Seni de severim!
 - Ha yaşayasın bre Zülfikar' ımı..

 Teyzesi, tepsiyi ağaç masanın kıyısına bıraktı. İçindekileri bo­şaltırken:

 - Rahat bıraksana adam, dedi, Zülfikar'ı! O çocuk mu? Boyu­nu geçti, hala kucağına aldığın günler gibi takılırsın, şaka eder­sın ... 

Güldüler. 

- Sevgimden bre karıcığım, hep sevgimden. İçimden gelir, tu­tamam kendimi. Ben sevdiklerime takılamadan edemem. Bu sevgi dolu hava içinde, o gün Uçana'ya döneceğini söyle­mesi zordu Zülfikar'ın. Acele etmeden yaşlılari dinledi, arada, gö­nüllerini alıcı sözler ederek sofranın sonunu bekledi. Yeni bir ya­rim sigara yerleştirirken ağızlığına, Celal dayısına, Manastır'da gö­rülecek işleri olduğunu, dönmesi gerektiğini söyledi: 

- Bir ay sonra bıldırcın zamanı, dedi, avın tadı daha iyi çıkar, gelirim, birlikte bıldırcın avına çıkarız Sabiha Hanım dolup taşan sabrını bir ay daha uzatacak güçte" (Necati Cumalı Viran Dağlar Makedonya)

Türkçe,Necati Cumalı, Viran Dağlar, bayramcigerli.blogspot.com,
Roman ve Hikayeler,Bayram Cigerli, Makedonya,

Yorum Gönder

0 Yorumlar