İki yakın arkadaş, ortak yaşanmışlıklar ortak düşünceler ortak hayatlar, yerde kazanıp havada harcamak



Zülfikar Bey'le Mustafa'nın arasındaki yakınlık, akrabalıkla­rının dışında da kolay açıklanabilecek bir olaydı. Gençtiler, yakışıklıydılar, hayat doluydular, sıkıntı çekmeden kolaylıkla kazan­dıklarıyla cepleri dolu, alabildiğine hızlı yaşıyorlar, yerde kazandıklarını havada savuruyorlardı. 

Halit'in ortak benzer hiçbir yanı yoktu kendileriyle, yine de yakınlık duyuyorlardi bu iki gence. Ha­lit' e göre toplumda çürüyen, ömrü sona eren bir kökten geliyorlar­dı ikisi de. O kökün son sürgünleriydiler belki de kuşak olarak. Şu da var ki kitapların yazdığı, teorilerin belirlediği kadar tek yönlü değildi sorun! Toplumsal sorunlara yönelik kusurlar suçlamalarla karalanamazdı bu çocuklar.

 İlkin çok açık yürekliydiler. İnandıkla­ri insanlara bağlılıklarında çocuk kalmış bir yanlari vardı. Cesaret­leri, cömert!likleri, dürüstlükleri, sevecenlikleriyle aklanıyorlar, se­ vilen, özlenen iki genç oluyorlardı kendilerinin tanıyanların gözle­rinde. En başta da Jaures hayranı kendi gözünde! Çevrelerinde oluşan haset çemberi, rahat yaşamalarından çok kişiliklerine yöne­likti. Özellikle kadınlardan gördükleri ilgi kıskançlık uyandınyor­du akranlari arasında." (Necati Cumalı Viran Dağlar Makedonya)

Türkçe,Necati Cumalı, Viran Dağlar, bayramcigerli.blogspot.com,
Roman ve Hikayeler,Bayram Cigerli, Makedonya,

Yorum Gönder

0 Yorumlar